QUiSOM

Els meus pares m´han transmès aquesta passió per l´art, la meva professió és sensibilitat,coneixement, respecte,emoció i entusiasme pel patrimoni artístic.

Em vaig llicenciar en Bellas Arts a l´Universitat de Barcelona l´any 1998 amb la línea curricular de Conservació-Restauració d´Art. Vaig realitzar el Màster en Direcció de Projectes en Conservació i Restauració a l´Universitat de Barcelona (2008-2010).

He treballat al costat de restauradors com J.Marull restaurant obres contemporànies i d´altres èpoques descant els següents artistes: A. Tàpies, Saura, L. Feito, Equipo Crónica, F. Léger, J. Guinovart, M. Cuixart , J. Mir, P. Pruna…

Paral.lelament he continuat la meva formació com a conservadora-restauradora assistint a conferències, congresos i seminaris proposats pel GE-IIC, ICOM, CRAC a Itàlia, València, Bilbao…

He pogut col·laborar i conèixer el funcionament de diferents entitats des de l´Espai Gaudí –Pedrera-, la Fundació Tàpies, el CCCB, el Mueu Deu del Vendrell.

Actualment i com a freelance he exercit les funcions de correu en el MACBA, participat en grans projectes en l´apartat d´edificis patrimonials, com la restauració del Pavelló de Sant Manel de l ´Hospital de Sant Pau o la direcció i restauració de les diferentes sales de l´Hotel Espanya.

 

QUiSOM

Josefina Izquierdo del Río. “L’olor a fusta em transporta a les meves arrels.”

Des de 1992 treballa la fusta al costat del restaurador de mobles oficial de Linares, a Madrid. Les seves inquietuds per formar-se la porten a desplaçar-se a Barcelona on aprofita paral·lelament de treballar a diplomar-se en l’especialitat de fusta i a estudiar el grau de conservació -restauració a la UB.

Des dels seus inicis col·labora amb institucions, fundacions, col·leccions, tant públiques com privades i cases de subhastes a nivell nacional, assessorant en la conservació preventiva i la seva catalogació.

Ha pogut treballar pel Museu del Vendrell, l’Etnològic de Barcelona, el Museu Maricel de Sitges, Galeries d’Art de Barcelona i per a l’Ajuntament de Madrid.

Actualment forma part de l’equip de treball de Yasmin Margaleff aportant el seu coneixement sobre patologies de la fusta.

Català
Español Català